Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Aprikos «Tarte Tatin»

Enkel å lage, lett å spise – en herlig smaksopplevelse av aprikos, vanilje og karamell.

Del på FacebookDel på Twitter

Breton

 

  1. Hell eggeplommer, sukker, margen fra vaniljestangen og revet sitronskall i kjøkkenmaskinen, pisk blandingen luftig.
  2. Pisk romtemperert smør godt sammen i en annen bolle.
  3. Pisk eggemassen inn i smøret, sikt hvetemel og bakepulver og rør blandingen inn.
  4. Pakk deigen i kjøkkenfilm og legg den til avkjøling i ca. 30 min.
  5. Rull ut deigen så den dekker aprikosene og går helt ut til kanten av formen.
  6. Stek kaken i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 20-25 min. La kaken stå i formen i ca. 5 minutter før du vender den opp ned på et serveringsfat.

Karamell og fyll

  1. Hell sukkeret i en sauteringspanne på ca. 20 cm, tilsett vannet og kok blandingen til karamell.
  2. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett smøret, rør til smøret er smeltet og blandet med karamellen.
  3. Skjær vaniljestangen i tynne strimler og bland de i karamellen.
  4. Del aprikosene i to og ta ut steinene.
  5. Sett aprikosene tett i tett i en spiral så de dekker hele pannen.
  6. Rull ut deigen så den dekker aprikosene og går helt ut til kanten av formen.
  7. Stek kaken i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 25-30 min.
  8. Snu kaken over på et fat 5 minutter etter at du har tatt den ut fra ovnen.