Caccao
Herlige kaker og desserter fra Lars Lian
Desserter
Glutenfri bakst
Hvetebakst
Kaker
Blogg
#larslian
Eplekake
Klassisk Eplekake
Eplekake Tarte Tatin
Nesten brente pistasjer
Sitronterte med tjukkmelk
Madeleines
Aprikos «Tarte Tatin»
Corona Siciliana
Rullekake med pasjonsfrukt
Bakt ostekake
×
Aprikos «Tarte Tatin»
Enkel å lage, lett å spise – en herlig smaksopplevelse av aprikos, vanilje og karamell.
Del på Facebook
Del på Twitter
Breton
80g
eggeplommer (4stk)
160g
sukker
160g
smør (romtemperert)
225g
hvetemel
15g
bakepulver
skallet
fra ½ sitron
margen
fra ½ vaniljestang
Hell
eggeplommer,
sukker
, margen fra vaniljestangen og revet sitronskall i kjøkkenmaskinen, pisk blandingen luftig.
Pisk
romtemperert smør godt sammen i en annen bolle.
Pisk
eggemassen
inn
i smøret, sikt hvetemel og bakepulver og rør blandingen inn.
Pakk
deigen i kjøkkenfilm og legg den til avkjøling i ca. 30 min.
Rull
ut deigen så den dekker aprikosene og går helt ut til kanten av formen.
Stek
kaken i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 20-25 min. La kaken stå i formen i ca. 5 minutter før du vender den opp ned på et serveringsfat.
Karamell og fyll
15-18stk
aprikoser
4ss
sukker
3ss
vann
1/2
vaniljestang
1ss
smør
Hell
sukkeret i en sauteringspanne på ca. 20 cm, tilsett vannet og kok blandingen til karamell.
Trekk
kasserollen fra varmen og tilsett smøret, rør til smøret er smeltet og blandet
med
karamellen.
Skjær
vaniljestangen i tynne strimler og bland de i karamellen.
Del
aprikosene i to og ta ut steinene.
Sett
aprikosene tett i tett i en spiral så de dekker hele pannen.
Rull
ut deigen så
den
dekker aprikosene og går helt ut til kanten av formen.
Stek
kaken i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 25-30 min.
Snu
kaken over på et fat 5 minutter
etter
at du har tatt den ut fra ovnen.
Relatert