Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Bakt ananas

Beregn en ” mini ” ananas til hver. Om du ikke finner små ananaser i grønnsaksdisken så benytt gjerne ananas med vanlig størrelse men da deles denne i fire deler før tilbredning. Det er viktig at ananasen er moden. En moden ananas skal lukte søtt samt at den ikke skal være for hard ytterst mot skallet.

Del på FacebookDel på Twitter

Tips:

Trekk i en av de øverste toppbladene på ananasen, hvis den slipper veldig lett så er frukten moden.

 

Til fire personer

 

  1. Skjær skallet fra ananasen, skjær så tre snitt i toppen av frukten. Bruker du stor ananas så deles frukten i fire. Sett så frukten i en ildfast form.
  2. Del så chili og vaniljestang i to på langs, skjær så i tynne staver. Sett så stavene fra chilli og vanilje i snittene på ananasen.
  3. Skjær så det gule av sitronskallet og legg det i formen. Dryss over sukker og hell vannet i formen.
  4. Bak så i stekeovnen på 175℃ i ca. 45 min til frukten har blitt myk. Påse at vannet ikke tørker ut under steketiden, i så fall hell på litt mer vann.
  5. Når ananasen er ferdig bakt settes den til side, hell sirupen fra stekingen i en foodprosessor. Tilsett fruktkjøttet i fra mangoen, press på saften av sitronen og kjør sammen.
  6. Hells mangosausen over de bakte ananasene og server med lettpisket fløtekrem eller nyrørt is.