Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Bakt ostekake

Det blir aldri feil å servere en silkemyk ostekake med friske bær, den vil garantert falle i smak!

Del på FacebookDel på Twitter

Bunn

  1. Sett smøret til smelting.
  2. Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprosessor og bland sammen til kjeksene er finmalt.
  3. Bland så inn det varme smøret.
  4. Dekk bunnen av en springform (ca 22 cm) med bakepapir.
  5. Hell kjeksblandingen i formen og trykk den jevn og flat med baksiden på en spiseskje slik at hele bunnen er dekt.
  6. Stek bunnen i ca 10 min i en forvarmet ovn på 180℃.

Ostekrem

  1. Bland alt i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt krem.
  2. Hell kremen i springformen med kjeksbunn.
  3. Stekes i en forvarmet ovn på 120℃ i ca 25-30min. Avkjøl kaken over natten.

Lokk

  1. Del pasjonsfruktene i to og press ut saften, press saften igjennom en sil.
  2. Hell Marscarponen i en bolle, tilsett pasjonsfruktsaften og sukker. Rør sammen til alt er godt blandet og til blandingen er halvstiv.
  3. Fordel blandingen på toppen av kaken.
  4. Bruk en liten kniv og skjær langs kanten på formen slik at kremen slipper ringen og ta kaken ut av formen.
  5. Del kaken i passende stykker og server med bringebærcolis og friske bær.

Tips: du kan bruke havrekjeks i bunnen hvis man ikke har noe annet tilgjengelig.