Bakt ostekake
Det blir aldri feil å servere en silkemyk ostekake med friske bær, den vil garantert falle i smak!
Bunn
- 10stk Ginger Shortbread eller Digestive kjeks
- 3ss sukker eller muscavado light
- 1 knivspiss kanel
- 50g smør
- Sett smøret til smelting.
- Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprosessor og bland sammen til kjeksene er finmalt.
- Bland så inn det varme smøret.
- Dekk bunnen av en springform (ca 22 cm) med bakepapir.
- Hell kjeksblandingen i formen og trykk den jevn og flat med baksiden på en spiseskje slik at hele bunnen er dekt.
- Stek bunnen i ca 10 min i en forvarmet ovn på 180℃.
Ostekrem
- 400g kremost
- 300g seterrømme (ca. 1 boks)
- 150g sukker
- 4 egg
- 1 sitron (revet sitronskall og saft)
- Bland alt i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt krem.
- Hell kremen i springformen med kjeksbunn.
- Stekes i en forvarmet ovn på 120℃ i ca 25-30min. Avkjøl kaken over natten.
Lokk
- 250g marscarpone
- 2ss sukker
- 3stk pasjonsfrukt
- Del pasjonsfruktene i to og press ut saften, press saften igjennom en sil.
- Hell Marscarponen i en bolle, tilsett pasjonsfruktsaften og sukker. Rør sammen til alt er godt blandet og til blandingen er halvstiv.
- Fordel blandingen på toppen av kaken.
- Bruk en liten kniv og skjær langs kanten på formen slik at kremen slipper ringen og ta kaken ut av formen.
- Del kaken i passende stykker og server med bringebærcolis og friske bær.
Tips: du kan bruke havrekjeks i bunnen hvis man ikke har noe annet tilgjengelig.
Relatert