Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Biscotti

Biscotti er alltid godt!…til en kopp kaffe eller til et lite glass Vino Santo. I begge tilfellene så dypper du biscottien i kaffen eller i vinen.

Del på FacebookDel på Twitter
  1. Grovhakk de tørkede aprikosene og bland de med pistasjene. Hell på Amaretto og la det stå og trekke i en time.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen for hånd. Hvis deigen er for tørr eller bløt kan den justeres enten med mel eller egg. Deigen skal akkurat være så tørr at den ikke fester seg til bakebenken.
  3. Del deigen i seks biter og rull ut pølser i stekbrettets lengde. Legg bakepapir på stekebrettet og trykk pølsene lett så de blir litt flate på toppen, ca. to cm tykke, 5 -6 cm bred.
  4. Stek så på 180℃ i 15 – 20 min til biscottiene er gyldene, overflaten skal være sprø og i midten skal de være myke, men husk samtidig at de skal være gjennomstekte.
  5. Skjær så stengene på skrå i ca. 2 cm tykke skiver, snu skivene med snittflaten opp. Stek så disse på 140℃ i ca. 15 -20min.
  6. Oppbevares i boks eller glass med lokk.