Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Bløtkake

En deilig bløtkake som passer perfekt til 17. mai!

Du starter med å lage sukkerbrød, marengs og sukkerlake, dette kan du gjerne gjøre dagen før du gjør ferdig kaken. Jeg anbefaler deg å alltid lage bunnen selv, da får du garantert det beste resultatet!

Del på FacebookDel på Twitter

 

Sukkerbrød

  1. Bland sammen egg og sukker i en bolle.
  2. Sett bollen i varmt vannbad og rør i blandingen av og til. Dette gjør du til sukkeret er oppløst i eggene.
  3. Pisk så blandingen til den er lys og luftig. Sikt i hvetemelet, tilsett revet sitronskall og vend massen forsiktig sammen med en slikkepott til melet er blandet i eggedosisen.
  4. Hell massen over i en springform på ca. 20cm. Stryk opp massen så innsiden av kakeformen er tildekt. Stekes i forvarmet ovn på 175℃ til lys den er gyllen, ca. 30 min.
  5. Ta så ut bunnen ut av ovnen og avkjøl den opp ned på et bakepapir som du på forhånd har strødd men litt sukker.

Vaniljekrem

  1. Hell melk og sukker i en tykkbunnet kasserolle.
  2. Snitt vaniljestangen på langs, skarp ut margen av stangen, legg så marg og vaniljestangen opp i melken. Sett settes dette til koking.
  3. Rør sammen egg og maizenna til blandingen er glatt og uten klumper.
  4. Når melkeblandingen koker helles halvparten av denne opp i eggeblandingen under omrøring.
  5. Hell så blandingen av egg og melk tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring.
  6. La kremen koke i et minutt mens du rører godt. Trekk kasserollen fra varmen og ta ut vaniljestangen.

Sukkerlake til dynking

  1. Skjær skallet fra sitronen, fjern den hvite innsiden av skallet.
  2. Legg skall, sukker og vann i en liten kasserolle og la det småkoke i 5 minutter.
  3. Ta ut sitronskallet og tilsett appelsinsaften, avkjøl sukkerlaken.

Marengs

  1. Pisk eggehvitene luftige i en kjøkkenmaskin, tilsett sukkeret litt av gangen.
  2. Tilsett noen dråper sitronsaft og pisk til du har en luftig og glatt marengs.
  3. Sprøyt ut marengsen på bakepapir. Marengsen stekes i en forvarmet ovn på 80℃ i tre timer.
  4. Slå av ovnen og la marengsen stå i ovnen til ovnen er avkjølt.

Anretning av kaken

  1. Del sukkerbrødet i tre deler.
  2. Legg en del på et kakefat, dynk godt med sukkerlake.
  3. Dekk bunnen med halvparten av de rørte bringebærene.
  4. Sett ringen fra springformen rundt bunnen og dekk sukkerbrødet med den varme vaniljekremen.
  5. Legg så andre del av sukkerbrødet på toppen.
  6. Sett så dette kaldt til kremen er avkjølt.

Fyll og pynt

  1. Pisk fløten til krem med litt sukker.
  2. Ta den avkjølte kaken med vaniljekrem ut i fra kjøleskapet eller fryseren.
  3. Dynk toppen med sukkerlake. Legg på godt med krem og stryk den ut så kremen dekker toppen av kaken, legg på resten av de rørte bringebærene.
  4. Trekk ringen av kaken, legg på den siste bunnen og dynk denne godt med sukkerlake.
  5. Dekk topp og kanten av kaken med fløtekrem, stryk så kremen er glatt.
  6. Pynt kaken med friske jordbær og marengs.

 

Foto: Mari Vold