Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Cappuccino Pavlova

Pavlova med espresso og mascarpone kombinerer elementene fra to deilige klassikere: pavlova og tiramisu.

Del på FacebookDel på Twitter

Bunn

  1. Pisk eggehviten skummende med noen korn salt, hell i sukkeret og pisk til en stiv og luftig marengs, tilsett eddik og pisk litt til.
  2. Sikt melis og maisenna og vend dette inn i marengsen med en slikkepott.
  3. Ta av litt marengs og sprøyt ut 8-10 marengstopper på en stekeplate med bakepapir.
  4. Hell resten av marengsen på en annen stekeplate med bakepapir og stryk den ut i en sirkel på ca. 24 cm.
  5. Sikt så litt kanel og kakao over marengsen og marengstoppene.
  6. Stek marengstoppene og pavlovabunnen i en forvarmet ovn på 160℃. Rett etter at marengsen er satt i ovnen senkes temperaturen til 100℃. Stekes i ca. 1,5 time til pavlovabunnen slipper bakepapiret.

Krem

  1. Bland alle ingrediensene og pisk dem til løs krem

Kaffesirup

  1. Kok sukkeret og espresso til det hele blir til sirup. Avkjøl.

Montering

  1. Fordel kremen på marengsbunnen, hell på kaffesirup og stryk den ut så den blander seg noe på toppen av kremen.
  2. Sett marengstopper langs kanten av kaken, dekk resten av kremen med friske bær.
  3. Sikt litt melis rundt kanten av kaken før servering.