Corona Siciliana
Dette enkle hvetebakverket med klassiske smaker fra Sicilia vil garantert ikke være siste gangen du baker.
Hvetedeig
- 160g smør
- 160g sukker
- 1/2ts salt
- 50g fersk gjær
- 1 egg
- 5dl h-melk
- 950g hvetemel
- Hell hvetemel, egg, gjær, sukker og salt i en eltemaskin.
- Tilsett melken som skal være romtemperert og kjør sammen til alt er godt blandet med eltekroken.
- Del smøret som skal være noe romtemperert i terninger og kjør det i deigen litt av gangen.
- Elt til du har en glatt og smidig deig.
- La deigen hvile i 30-45 min på kjøkkenbenken uten at du knar den sammen, den skal kun brettes forsiktig sammen før hviling.
Sitron – mandelkrem
- 3 eggeplommer
- 40g skåldete mandler
- 80g smør
- 100g smør
- revet skall fra to sitroner
- Bland alle ingrediensene og kjør sammen til en glatt masse i en foodprosessor.
Glasur
- Saften fra to sitroner
- 1ts brun rum blandes med melis til glasur
- Kjevle ut deigen til et langt rektangel, maks 30 cm dyp og 0,5 cm tykk.
- Stryk på sitron-mandelkrem og rull deigen sammen.
- Del rullen opp i 30 cm lange lengder, disse legger du over på et bakebrett.
- Klipp de og brett ut flippene til annen hver side.
Ferdigstilling
- Pensle kransestengene med egg, dryss på godt med sukker og mandelflarn.
- La bakverket heve til det er luftig og stek dem i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 15 min.
- Sprøyt på glasur og del kransestengene opp i skiver.
Relatert