Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Corona Siciliana

Dette enkle hvetebakverket med klassiske smaker fra Sicilia vil garantert ikke være siste gangen du baker.

Del på FacebookDel på Twitter

Hvetedeig

  1. Hell hvetemel, egg, gjær, sukker og salt i en eltemaskin.
  2. Tilsett melken som skal være romtemperert og kjør sammen til alt er godt blandet med eltekroken.
  3. Del smøret som skal være noe romtemperert i terninger og kjør det i deigen litt av gangen.
  4. Elt til du har en glatt og smidig deig.
  5. La deigen hvile i 30-45 min på kjøkkenbenken uten at du knar den sammen, den skal kun brettes forsiktig sammen før hviling.

Sitron – mandelkrem

  1. Bland alle ingrediensene og kjør sammen til en glatt masse i en foodprosessor.

Glasur

  1. Kjevle ut deigen til et langt rektangel, maks 30 cm dyp og 0,5 cm tykk.
  2. Stryk på sitron-mandelkrem og rull deigen sammen.
  3. Del rullen opp i 30 cm lange lengder, disse legger du over på et bakebrett.
  4. Klipp de og brett ut flippene til annen hver side.

Ferdigstilling

  1. Pensle kransestengene med egg, dryss på godt med sukker og mandelflarn.
  2. La bakverket heve til det er luftig og stek dem i en forvarmet ovn på 220℃ i ca. 15 min.
  3. Sprøyt på glasur og del kransestengene opp i skiver.