Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Eplekake

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Eplekake

Jeg liker best eplekaker som er enkle og har størst mulig andel eple. Om du har en paiform med løs bunn er dette å anbefale da det er meget enkelt å få kaken ut av formen. I mørdeigen her benytter jeg mandel mel, malte mandler uten skall, dette kan du erstatte med hvetemel om du ønsker.

 

Lun eplekake serverer du med lettpisket krem eller god vaniljeis.

MØRDEIG Patê Sablée

  1. Del smøret i terninger.
  2. Hell hvetemel, melis, mandel mel og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret og rør sammen til smøret er blandet med resten.
  3. Tilsett egget og rør til det er blandet i deigen.
  4. Form deigen flat og pakk den inn i plastfolie. La den avkjøle i en time.
  5. Kjevle ut deigen til ca.3mm tykkelse. Kle en paiform, 25cm, med deigen og sett den kaldt mens du forbereder eplene.

FYLL

  1. Skrell eplene og del de i terninger, legg de i kaldt vann og tilsett sitronsaft.
  2. Sil av vannet og hell over i en stekepanne.
  3. Snitt vaniljestanken på langs og skrap ut frøene, legg vaniljestangen og frøene over i stekepannen, sammen med eplene.
  4. Hell i sukker, kanel og rom, stek eplene til de blir litt myke. dryss i maizena og rør til den er blandet med eplene.
  5. Fordel eplefyllet i paiformen og strø over et tynt lag med sukker.
  6. Stek kaken i forvarmet ovn på 200c i 20 minutter.