Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Klassisk Eplekake

Tynne epleskiver, mandelkrem og revet sitron er en saftig og perfekt kombinasjon! Prøv også å bytte ut Granny Smith-eplene med aprikos, plommer, rabarbra eller pære?

Del på FacebookDel på Twitter

Pâtee sablee med mandler

  1. Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Sett elte-kroken og bland sammen.
  3. Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet.
  4. Rør så inn egget.
  5. Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen.
  6. Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm.
  7. Legge deigen i kjøleskapet i minst 1 time.
  8. Kjevle deigen ut og for en terteform med løs bunn eller en kakering på ca. 22 cm i diameter, høyde 1.5cm høy.
  9. Fyll formen med frangipane.

Mandelkrem

  1. Alt blandes og kjøres sammen i blender.
  2. Fordel massen i terteformen, skrell og skjær eplene i tynne skiver og legg de i «takstein» mønster på toppen av kaken.
  3. Stek kaken i en forvarmet ovn på 210℃ i 25-30min.
  4. Glaser kaken med kokt aprikosmarmelade etter at den er tatt ut av ovnen.

Glasur (samme som på Tart Tatin)

  1. Snitt vaniljestangen som er igjen i fra oppskriften på bunnen i 3–4 lange tynne strimler
  2. Legg disse sammen med aprikosmarmelade, sukker og vann i en liten kasserolle
  3. La blandingen småkoke i et par minutter til den har tyknet noe.
  4. Pensle eplekaken med blandingen (glasuren)
  5. Server kaken som den er eller til lettpisket krem.