Klassisk Eplekake
Tynne epleskiver, mandelkrem og revet sitron er en saftig og perfekt kombinasjon! Prøv også å bytte ut Granny Smith-eplene med aprikos, plommer, rabarbra eller pære?
Pâtee sablee med mandler
- 200g hvetemel
- 120g usaltet smør ( romstemperert )
- 75g melis
- 25g mandelmel ( malte mandler )
- 1 egg
- Bland sammen hvetemel, melis, mandelmel i bollen til kjøkkenmaskinen.
- Sett elte-kroken og bland sammen.
- Del smøret i terninger og tilsett dette i melblandingen, rør sammen på lav hastighet til smøret er blandet med melet.
- Rør så inn egget.
- Ta deigen ut av maskinen og kna den forsiktig sammen.
- Press den litt flat og pakk deigen inn i plastfilm.
- Legge deigen i kjøleskapet i minst 1 time.
- Kjevle deigen ut og for en terteform med løs bunn eller en kakering på ca. 22 cm i diameter, høyde 1.5cm høy.
- Fyll formen med frangipane.
Mandelkrem
- 100g smør
- 100g sukker
- 100g skåldete mandler
- 2 egg
- 25g hvetemel
- Revet skall fra ½ sitron.
- Alt blandes og kjøres sammen i blender.
- Fordel massen i terteformen, skrell og skjær eplene i tynne skiver og legg de i «takstein» mønster på toppen av kaken.
- Stek kaken i en forvarmet ovn på 210℃ i 25-30min.
- Glaser kaken med kokt aprikosmarmelade etter at den er tatt ut av ovnen.
Glasur (samme som på Tart Tatin)
- 2ss aprikosmarmelade
- 1ss sukker
- 1ss vann
- ½ vaniljestang
- Snitt vaniljestangen som er igjen i fra oppskriften på bunnen i 3–4 lange tynne strimler
- Legg disse sammen med aprikosmarmelade, sukker og vann i en liten kasserolle
- La blandingen småkoke i et par minutter til den har tyknet noe.
- Pensle eplekaken med blandingen (glasuren)
- Server kaken som den er eller til lettpisket krem.
Relatert