Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Karamell semi freddo

Så enkelt, så godt! En nylaget is som denne vil overbevise deg om at det enke er ofte det beste!

Del på FacebookDel på Twitter

 

  1. Skill eggeplommene fra hvitene og legg de i hver sin bolle. Tilsett en ss av sukkeret og hell det i bollen med eggehvitene.
  2. Hell resten av sukkeret i en kjele og tilsett vannet. Kok sukkeret til lys karamell og trekk kjelen fra varmen.
  3. Tilsett 1dl fløte i karamellen og rør blandingen godt sammen, gi blandingen et kort oppkok.
  4. Tilsett den varme karamellsausen i eggeplommene i en tynn stråle, pisk blandingen kald og luftig. Vend eggedosisen inn fløtekremen.
  5. Pisk eggehvitene luftige til de har en konsistens som løs marengs og vend de sammen med eggeplomme -fløteblandingen.
  6. Hell blandingen i en liten langpanne og sett den i frys, rør av og til. Etter 3-4 timer har du en bløt og deilig iskrem.

Serveres med friske bær og frukter toppet med karamelliserte nøttter.