Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Muscovado brownie med toffee cheese

Muscovadosukker er et sukker som er minimalt raffinert. Det ser ut som brunt sukker og har en deilig smak av karamell. Muscovado gir bakverket en nydelig smak. I denne oppskriften skal du bruke Muscovado light som er noe mildere i smaken enn vanlig muscovadosukker. Om du ønsker så bytt gjerne ut nøttene i oppskriften med salte peanøtter.

Del på FacebookDel på Twitter

 

Bunn

 

  1. Varm melk og smør sammen i en kjele til smøret er smeltet, trekk kjelen fra varmen og la det avkjøle til blandingen er lett lunken.
  2. Pisk egg, muscovadosukker, salt og sukker sammen for hånd til alt er godt blandet.
  3. Sikt sammen mel og kakao.
  4. Bland vekselvis inn blandingen melk/smør og blandingen av mel/kakao i eggeblandingen.
  5. Legg et bakepapir på en bakeplate med høy kant, hell på røren og dryss på den hakkede sjokoladen på toppen.
  6. Stek kaken i en forvarmet ovn på 180℃ i ca. 15 -17 min.
  7. Mens kaken står til avkjøling lager du glasuren.

Glasur

  1. Kok sukker og vann til en lys karamell i en tykkbunnet kjele, tilsett fløten litt av gangen under omrøring.
  2. Trekk kjelen fra varmen og rør inn smøret.
  3. Avkjøl blandingen til den er lunken. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin, tilsett nøttene og Marscarponen.
  4. Rør forsiktig sammen med k-kroken til Marscarponen er blandet med karamellen.
  5. Fordel glasuren jevnt over kaken og sett den til avkjøling.