Nesten brente pistasjer
Nydelige pistasjer med et tynt lag krystallisert sukker og et dryss havsalt. Perfekt både som snacks og garnetyr til kaker og desserter.
- 75g sukker
- 1/2dl vann
- 1ts smør
- 250g pistasjer
- Et godt dryss med havsalt
- Bland sukker og vann i en kasserolle med stor bunn, kok opp uten omrøring.
- Kok til sukkeret er oppløst og tilsett pistasjene.
- Rør til vannet forsvinner, rør videre til pistasjene blir tørre, grå og krystallisert.
- Trekk kasserollen fra varmen og tilsett smøret. Rør sammen til smøret har smeltet.
- Hell så pistasjene ut på et bakepapir og dryss på havsalt. Avkjøl.
Tips: Pistasjene kan erstattes med andre nøtter om ønskelig, for eksempel valnøtter, mandler, peanøtter etc. En nyanse salt som her brukes i oppskriften gir en god smak til de ristede, søte nøttene.
Relatert