Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Nesten brente pistasjer

Nydelige pistasjer med et tynt lag krystallisert sukker og et dryss havsalt. Perfekt både som snacks og garnetyr til kaker og desserter.

Del på FacebookDel på Twitter
  1. Bland sukker og vann i en kasserolle med stor bunn, kok opp uten omrøring.
  2. Kok til sukkeret er oppløst og tilsett pistasjene.
  3. Rør til vannet forsvinner, rør videre til pistasjene blir tørre, grå og krystallisert.
  4. Trekk kasserollen fra varmen og tilsett smøret. Rør sammen til smøret har smeltet.
  5. Hell så pistasjene ut på et bakepapir og dryss på havsalt. Avkjøl.

Tips: Pistasjene kan erstattes med andre nøtter om ønskelig, for eksempel valnøtter, mandler, peanøtter etc. En nyanse salt som her brukes i oppskriften gir en god smak til de ristede, søte nøttene.

Nesten brente pistasjer