Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Deilig påskedessert som smaker utmerket etter en god middag eller til kaffen i solveggen. God påske!

Del på FacebookDel på Twitter

Kakk toppen av 8 eggeskall, hell ut innholdet og skyll skallene godt. Plukk av løse eggeskallbiter og hinnen som er i egget. Fyll vann i en kasserolle og legg skallet av en løk i vannet. La eggeskallene trekke til de har blitt gule. Ta så ut skallene og fjern løse eggeskallbiter samt hinnen. Sett eggeskallene tilbake i en eggekartong.

Panna cotta med hvit sjokolade

  1. Legg gelatinen i kaldt vann.
  2. Hell melk og fløte i en kasserolle, tilsett sukkeret. Gi blandingen et oppkok og trekk kasserollen av varmen.
  3. Press vannet av gelatinen og legg den i den varme melk-fløteblandingen, rør til den er oppløst.
  4. Bryt den hvite sjokoladen i biter, legg sjokoladebitene i den varme melk-fløteblandingen og rør til sjokoladen er oppløst.
  5. Hell blandingen over i en bolle og rør ut creme fraiche i blandingen.
  6. Sett blandingen kaldt til den begynner å tykne, rør av og til.
  7. Hell panna cotta-blandingen i eggeskallene og sett de til avkjøling. Det enkleste er å sette de fylte skallene tilbake i eggekartongen når de settes til avkjøling.

Pasjonsfruktkrem

  1. Bland alt sammen i en liten kasserolle, kokes i 3-4 min. under omrøring.
  2. Hell blandingen over i en skål og sett den til avkjøling. Når den er kald og stiv kjøres geleen i en foodpresessor til den er glatt og har en konsistens som krem. Om kremen er for stiv, tynn den med litt friskpresset sitronsaft.

Anretning

Sprøyt pasjonsfrukt krem på toppen av hvert egg med stivnet panna cotta slik at kremen ser ut som en eggeplomme. Serveres i eggeglass eller som på bildet. Sprøyt resten av pasjonsfruktkremen på en steinplate og sett eggene på kremen og pynt med knuste sjokoladekjeks og sjokoladepinner.