Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Rabarbra «Tart Tatin»

Gjør det til en tradisjon å høste rabarbra før sankthans! En herlig og frisk råvare til saft, kompott, suppe, vin, kaker eller dyppet i sukker. Ingen rabarbra? Rapp hos naboen!

Del på FacebookDel på Twitter

Rabarbra fyll

  1. Rens og kapp rabarbra i biter på ca. 1 cm.
  2. Dekk bunnen av en springform (24 cm) med bakepapir og smør kanten.
  3. Ha sukkeret i en liten kasserolle, tilsett 3 ss vann og kok til karamell.
  4. Trekk kasserollen fra varmen og bland inn smøret.
  5. Dekk bunnen i springformen med karamellen.
  6. Dekk over med rabarbra og et dryss på kanel og sukker.

Deig

  1. Sett stekeovnen på 210℃,
  2. Pisk smør og sukker hvitt og tilsett ett egg av gangen.
  3. Kjør forsiktig inn sitronskall og revet ingefær.
  4. Sikt hvetemel og bakepulver, bland det forsiktig inn i massen.
  5. Hell deigen over rabarbraen og stryk den ut til kanten av formen.
  6. Stek i ca 25 min, og la stå i et par minutter før du løsner formen med kniv.
  7. Snu kaken opp ned og server med lett pisket krem eller nyrørt is.