Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Rullekake med pasjonsfrukt

Rullekake er en gammel klassiker som fortjener å se dagens lys, enkelt og perfekt!

Del på FacebookDel på Twitter

Bunn

  1. Pisk romtempererte egg med sukker til en luftig eggedosis.
  2. Skru ned hastigheten på maskinen og hell i melet, pisk sammen på høy hastighet i 3-4 sekunder.
  3. Stryk massen ut på en silikonmatte, påse at massen er jevnt strøket ut.
  4. Stek bunnen i en forvarmet ovn på 225c i ca 5-6 minutter.
  5. Legg bunnen opp ned på et bakepapir.
  6. La bunnen ligge i 5 min før du forsiktig løfter av silikonmatten bunnen ble stekt på. La bunnen avkjøle.

Pasjonsfruktsirup til dynking

  1. Bland alle ingrediensene i en liten kasserolle og kok blandingen til en tynt, flytende sirup.

Krem

  1. Hell fløte, creme fraiche og sukker i en piskebolle.
  2. Pisk til krem og rør inn pasjonsfruktpuré.

Montering

  1. Legg to ark aluminiumsfolie oppå hverandre på arbeidsbenken, legg et bakepapir på toppen.
  2. Legg så kakebunnen oppå bakepapiret med stekeflaten opp.
  3. Pensle bunnen godt med pasjonsfrukt-sirup og påse at du har litt sirup igjen til å ha på bærene når du pynter kaken.
  4. Fordel kremen så den dekker 4/5 av bunnen.
  5. Rull så kaken sammen og stram rullen med bakepapiret.
  6. Pakk rullen stramt inn med aluminiumsfolien og legg kaken til avkjøling.
  7. Skjær endene av rullekaken og legg den over på et kakefat.
  8. Pynt med friske bær og drypp over bærene med resten av pasjonsfrukt-sirupen.