Herlige kaker og desserter fra Lars Lian

Klassisk Eplekake

Eplekake Tarte Tatin

Bakt ananas

Biscotti

Rabarbra «Tart Tatin»

Bløtkake

Muscovado brownie med toffee cheese

Karamell semi freddo

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Mandarin granita

Nesten brente pistasjer

Sitronterte med tjukkmelk

Cappuccino Pavlova

Madeleines

Aprikos «Tarte Tatin»

Corona Siciliana

Rullekake med pasjonsfrukt

Bakt ostekake

×

Sitronterte med tjukkmelk

Klassisk sitronterte i en litt lettere versjon; her er sitroncurdens smør erstattet med tjukkmelk.

Del på FacebookDel på Twitter

Mørdeig

  1. Sett stekeovnen på 200℃.
  2. Bland hvetemel, melis, mandelmel i kjøkkenmaskin med eltekrok.
  3. Del smøret i terninger og bland i dette på lav hastighet.
  4. Rør så inn egget.
  5. Ta deigen ut av maskinen, kna den forsiktig sammen.
  6. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
  7. Kjevle ut deigen og kle en terteform med løs bunn eller kakering (22 cm bred, 1.5 cm høy).
  8. La litt av deigen henge over kanten og prikk bunnen med en gaffel.
  9. Legg over bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter.
  10. Stek i ca. 12 min før du fjerner bakepapiret, de tørkede ertene og renskjærer kanten.
  11. Stek så formen videre til den er gylden.

Sitronkrem

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Hell eggeplommer, sukker, sitronsaft, sitronskall og fløte i en kasserolle.
  3. Sett kasserollen på medium varme og pisk til kremen tykner og blir til en fyldig krem.
  4. Ta kasserollen av varmen, press vannet av gelatinen og rør den i kremen til den er oppløst.
  5. Tilsett tjukkmelken og rør til alt er godt blandet.
  6. Hell kremen i terteformen og sett den til avkjøling.
  7. Valgfritt: På den kalde kaken kan du drysse et tynt lag sukker og svi dette med gassbrenner.

Marengs

  1. Pisk eggehvitene luftige over vannbad, tilsett sukker litt av gangen og pisk til blandingen har ca. 45℃.
  2. Tilsett noen dråper sitronsaft og pisk marengsen ferdig i kjøkkenmaskin.
  3. Sprøyt marengsen som topper på sitronterten og brenn av med gassbrenner.
  4. Pynt med friske bær, og voilá; klar til servering.
Foto: Mari Vold
Foto: Mari Vold